- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зеленски: Путеви у Украјини су бољи него у Њујорку

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаАсфалт на Кримском мосту
Асфалт на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Председник Украјине Владимир Зеленски на састанку са американцима украјинског порекла рекао је да су у Украјини путеви бољи него у Њујорку. Састанак је одржан са представницима украјинских организација и цркава у САД на Украјинском институту, саопштила је украјинска телевизија „Дом“.
Зеленски је навео да се Украјина активно развија у свим правцима и да се у држави реализују велики инфраструктурни пројекти међу којима и изградња путева.

„Возио сам се Њујорком. Желим да вам кажем да су наши путеви бољи. Заиста су бољи, сада их градимо. И ето желим да кажем, мада, то можда није коректно рећи, да смо ми ‘затегли’ нашу државу како би била као из ‘излога’. Јер, наши историјски замци, градови, калдрма, улице, путеви, мостови - све је то важно", саопштио је Зеленски.

Подсетимо, у Украјини је у току програм „Велико градилиште". То је инфраструктурни пројекат великих размера у оквиру кога ће у најкраћем року у читавој држави бити саграђено и реконструисано на стотине објеката и путева.
Према информацијама „Укравтодора" (владина Агенција за путеве) током 2020. године је било обновљено 4.000 километара путева државног значаја и 158 мостова. План је да се током 2021. године реконструише 4.500 километара путева и око 200 мостова.
На изградњу путева у 2022. години ће се потрошити 4,6 милијарди долара од којих ће три милијарде бити издвојено из буџета. Према плану за 2022. годину, изградиће се и реконструисати око 43.000 километара путева од државног значаја и 119.000 километара локалних путева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала