- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нови „рат“ у српском фудбалу; Станојевић: Ово је скандал!

© Tanjug / MILUTIN MARKOVICНавијачи на утакмици Црвена звезда - Партизан
Навијачи на утакмици Црвена звезда - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
Пратите нас
Утакмица десетог кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Вождовца званично је одложена „због лошег здравственог стања“ црвено-белих. Због тога је бурно реаговао Александар Станојевић, тренер Партизана, изневши оптужбе на рачун српског првака.
Недавно завршени 165. „вечити“ дерби прошао је без превише узбуђења уз реми од 1:1, а за дивно чудо није било ни проблематичних ситуација које се не тичу фудбала.
Међутим, да до истог дође није требало много времена, шта више. Требало је свега неколико дана.

Како је избио нови „рат“?

Већ наредни меч у домаћем првенству Звезда је била приморана да одложи, због, како се наводи у званичном саопштењу, „лошег здравственог стања у коме се налази десет играча нашег састава“.
Дуел црвено-белих и Змајева требало је да се одигра на стадиону „Рајко Митић“ у четвртак од 19.55, истог дана када на терен поново истрчавају фудбалери Партизана, нешто раније (од 17.50) у Лучанима против Младости.
Три дана паузе од поменутог дербија нису идеални услови, али Звезда се суочила са другачијим проблемом од умора – са вирусом.
Не, не са вирусом који се зове корона, већ стомачним, због којег је, како тврде, чак десет играча клуба онемогућено да наступи против Вождовца, те је дуел одложен.
„Десеторица играча, од којих два голмана имали су претходних дана проблем са поменутим вирусом, док су тројица ван строја због повреде, те је због тога клуб сматра да је природно и очекивано да се меч одложи“, пише екипа из Љутице Богдана.

Шта каже Станојевић?

Дан пред утакмице, тренер црно-белих Александар Станојевић је бурно реаговао на сазнање да ће се дуел највећег ривала његовог клуба одложити, (ин)директно изневши низ оптужби.
Полицијска возила - Sputnik Србија, 1920, 19.09.2021
СПОРТ
Опсадно стање у Београду – хапшења и туче пред дерби /видео/
„Утакмице после дербија су врло тешке, имамо доста повређених и уморних играча, али нећемо да тражимо никакав алиби и начин да избегнемо утакмицу. Искрено да вам кажем, разочаран сам овим последњим дешавањима. Ово је скандал. Скандалозно је да се овако одложи утакмица. Не знам зашто се одлаже утакмицу. Мислим да је то нерегуларно, не доводи нас све у равноправан положај. Ове три екипе које желе да одложе доводе у питање регуларност“, рекао је Станојевић и наставио у даху:
„И ми смо уморни. Играмо у Лучанима где нисмо победили дуго. Па играмо против Спартака, тешка утакмица, па Европу, па опет Крушевац. То је изузетно тешко. А имамо највећег ривала, конкретно мислим на Црвену звезду, верујем да имају два или три болесна играча, али имају ростер, као и ми, од 30 играча. Ми први имамо такве буџете, 20 пута веће буџете од противника. И не можемо да због болести пар играча одлажемо утакмица. И ми имамо уморне играче, али их не шаљем код школског лекара да добију уверење да су болесни“.
Ово није први, а сигурно неће бити ни последњи, пут да Станојевић поставља питање „да ли се већ зна ко ће бити шампион?“, а овог пута подсећа и на Звездин меч у квалификацијама за Лигу шампиона, када је њихов тадашњи противник Каират морао на терен иако је имао десет заражених играча, али је меч одигран.
„Пустите нас да се боримо. Ако не, онда узмите 10 бодова и да играмо само Европу. Ко то одлаже утакмицу због тројице играча која имају дијареју? Па шта треба сад Младост да игра свака три дана са својих 15 играча. И шта сад да причам о Лучанима? Идемо и ми тамо без неколико играча. Нећу ништа да причам више! Нећу више да радим овде!“, додао је стратег црно-белих.
Утисак је да је Станојевић својом изјавом више прозвао ривала за непоштовање моралних начела, с обзиром да Звезда и поред изостанка десеторице и даље има око 17 играча (десет стомачни вирус, три повређена) који би требало да су спремни за наредни дуел.

Шта каже правилник?

Правила, додуше, иду у корист званичном саопштењу Звезде, којој је било „потребно“ најмање седам болесних играча како би се дуел одложио, према правилима на званичном сајту Суперлиге Србије.
„Када се утакмица одлаже због изненадне болести играча (тровање, грип и сл), а не због спортских повреда играча, то се може учинити уколико је болесно најмање 7 стандардних играча (играчи који су одиграли 70% утакмица). Када Директор такмичења добије писмени захтев клуба за одлагање утакмице због болести играча са комплетном медицинском документацијом (налаз надлежног специјалисте, дијагноза, мишљење за опоравак тј. дужину боловања и сл.), затражиће од Медицинске комисије ФС Србије да донесе одлуку по овом питању а иста Комисија или лекар специјалиста кога она ангажује, је дужна да пре доношења одлуке изврши одређене анализе, преглед болесника и сл.“, наводи се.
Терзић о одласку из Звезде, ботовима, медведима и дугу: „Изучаваће се на универзитетима“
„Бомба“ на стадиону „ЈНА“! /видео/
Панчев за Спутњик о главном проблему Звезде у последњих 15 година /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала