- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров на састанку са Столтенбергом: Русија неће у НАТО, не искушавајте срећу

© Sputnik / Эдуард Песов / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
Пратите нас
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров започео је своје учешће у заседању Генералне скупштине Уједињених нација састанком са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом у Њујорку, саопштило је руско Министарство.
Лавров се током протоколарног фотографисања нашалио, обраћајући се представницима медија.
„Не искушавајте срећу. Русија не намерава да се придружи НАТО-у“, рекао је руски министар.
Састанак је одржан иза затворених врата.
Како је саопштено на сајту Министарства спољних послова, стране су разговарале о актуелном стању у односима Русије и НАТО-а.
„Руска страна је поново одлучно скренула пажњу на наше конкретне предлоге за деескалацију и смањење напетости дуж контакт-линије“, наводи се на сајту.
Како је НАТО саопштио, Столтенберг ће се састати и са генералним секретаром УН Антонијем Гутерешем и са појединим руководиоцима из земаља-чланица НАТО-а. Разговараће и са саветником америчког председника за националну безбедност Џејком Саливаном.
Раније је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила на друштвеним мрежама да је Лавров допутовао у Њујорк како би учествовао у 76. седници Генералне скупштине УН.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2021
РУСИЈА
Лавров: НАТО крши Оснивачки акт с Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала