Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Иван Тодосијевић добио позив за издржавање затворске казне

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Иван Тодосијевић, којег је суд у Приштини осудио на две године затвора због изјава о Рачку, добио позив да се јави на издржавање те затворске казне, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
„У тренутку када се суочавамо са озбиљном кризом на северу Косова и Метохије, због једностраних и насилних потеза Аљбина Куртија, пре свега због довођења специјалаца РОСУ са дугим цевима и оклопним возилима на север где покушавају да силом утерају страх српском народу, долази нови удар на Србе на КиМ и нови притисак из Приштине“, рекао је Петковић на ванредној конференцији за новинаре.
Прецизирао је да је Иван Тодосијевић добио позив да се 6. октобра до 12 сати јави у притворни центар у Митровици на издржавање затворске казне од две године, након што је Апелациони суд у Приштини потврдио пресуду Основног суда да је Тодосијевић крив јер је, каже, рекао истину о Рачку.
Петковић је навео да свега тога не би било да је поштован Бриселски споразум, јер су у овом случају Тодосијевићу пресудили Албанци.
„Тодосијевић је честит човек, који ужива велики углед и поверење у својој средини, и постао је симбол страдања српског народа на КиМ. Пресуда Тодосијевићу је пресуда целом српском народу на КиМ“, поручио је Петковић.
Он је рекао да је жеља Приштине да Срби слободно мисле и говоре.
„Да ваљда Срби спуштају рамена и савијају главе и размишљају на начин како диктира Приштина. Неће моћи. Све интерпретације из Приштине српски народ неће прихватити. Истина о Рачку је оно што мисли и осећа сваки честит и искрени Србин“, рекао је Петковић, пренео је Танјуг.
Подсетимо, Апелациони суд у Приштини потврдио је прошлог месеца првостепену пресуду Основног суда којом је Тодосијевић, председник општине Звечан и посланик Српске листе, осуђен на две године затвора.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала