- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Америка увођењем санкција сахрањује дух самита Путина и Бајдена

© Фото : Youtube/RuptlyВладимир Путин и Џо Бајден у Женеви
Владимир Путин и Џо Бајден у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да ће реализација идеје америчких конгресмена о увођењу новог сета санкција Русији сахранити дух самита у Женеви и угасити сву наду за успостављањем међусобног дијалога.
Како је рекао, очигледно је да жеље америчких конгресмена по питању увођења санкција Русији не слабе, међутим, овом закону предстоји да прође још неколико инстанци након чега ћемо видети да ли ће администрација прихватити њихово мишљење.

„То би био најгори могући сценарио који би угасио и најскромнију наду за обновом дијалога која се појавила након самита председника Русије и САД Владимира Путина и Џозефа Бајдена одржаног у Женеви“, нагласио је он.

Песков је рекао и да једино што предстоји јесте да се сачека коначан исход тог процеса и да је тренутно рано давати било какве прогнозе.
Одбор за регулативе Представничког дома Конгреса САД одобрио је раније нацрт закона којим се препоручује увођење санкција против 35 руских званичника, бизнисмена и новинара који су, према процени Вашингтона, умешани у кршење људских права.
На удару су се нашли, између осталих, главна уредница агенције „Русија севодња“ Маргарита Симоњан, премијер Михаил Мишустин, портпарол Кремља Дмитриј Песков, директор ФСБ-а Александар Бортњиков.
Зграда америчког Конгреса у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
РУСИЈА
Америка усвојила војни буџет вредан 780 милијарди долара: Укључује и нови сет санкција Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала