- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Марко Николић боксује за децу оболелу од рака

© Фото : Фото: БССБоксери Марко Николић и Милош Јањанин
Боксери Марко Николић и Милош Јањанин - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Марко Николић, најбољи боксер Србије у полутешкој категорији и припадник ватрогасне јединице Београд, наставља са биткама у рингу, овог пута за децу оболелу о рака.
Годину дана након меча у Обреновцу где је 2020. одбранио појас ВБЦ шампиона Медитерана у полутешкој категорији (79,374 кг) поново на истом месту у истој улози, али са новим задатком.
Николић, власник 27 професионалних победа (12 нокаутом) са једним поразом, у оквиру хуманитафрне професионалне бокс ревије 24. септембра 2021. са почетком од 20 часова ће у спортско-културном центру Обреновац боксовати за децу оболелу о рака и ту борбу ће посветити њима, као и преминулом Богдану Гицовићу који се три године храбро борио са тумором.
Марко је вишегодишњи учесник хуманитарних акција за децу оболелу од рака. Снажно га је погодила вест о смрти Богдана којег је упознао 2018. на Институту за мајку и дете.
Заувек ће бити у мом срцу, мали велики херој, делија, водио је борбу три године, два месеца и седам дана, часно се борио и никад није желео да се преда и одустане. Заувек ће бити наш анђео који нас посматра и опомиње нас да никада не смемо да поклекнемо, да је живот борба непрестана. Волео је Звезду, био си и остао шампион. У Обреновцу ћу боксовати за Богдана и сву децу која болују од рака“, истиче Николић.
У хуманитарној бокс ревији Марко ће се у главној борби вечери борити за 28 победу у каријери против професионалног боксера из БиХ Милоша Јањанина.
Пре њих ће у ринг ући Горан Бабић против Фадила Пашалића, Стефан Михаилов против Милоша Павићевића, Богдан Драшковић против Арона Карољија, Имране Бентчакал против Вељка Петровића и у уводном сусрету вечери две даме Марина Дамјановић против Тијане Драшковић.
Улаз је бесплатан. Новац сакупљен од добровољних прилога биће дат удружењу „Увек са децом“ које се бори против рака код деце. Пренос целог боксерског спектакла може се уживо испратити на ТВ Арена Фигхт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала