- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска делегација отказала одлазак на седницу ПС СЕ због дискриминације руске вакцине

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаПосланици на пленарном заседању Парламентарне скупштине Савета Европе
Посланици на пленарном заседању Парламентарне скупштине Савета Европе - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Руска делегација неће ићи у Стразбур на јесењу седницу Парламентарне скупштине Савета Европе (ПС СЕ) саопштио је шеф руске делегације, заменик председника Државне думе Русије Петар Толстој.

„У светлу успостављања контаката између Русије и органа Савета Европе француска влада покушава да ограничи кретање чланова руске делегације по Стразбуру под изговором санитарних мера које предузимају француске власти у борби против пандемије: на територији те земље не признају вакцину 'Спутњик Ве' (Sputnik V). Притом, Французи стављају Русе у дискриминациони положај у поређењу са нашим колегама из других земаља, конкретно са ауторима русофобичних резолуција – Украјинцима, Балтима и другима“, написао је Толстој на Телеграму.

Како је рекао, „у актуелним условима руска делегације неће ићи у Стразбур, а пратиће рад Скупштине онлајн“.

Савет Европе: Прихватамо све вакцине

Након тога се огласила ПС СЕ, истакавши да учесници седнице Парламентарне скупштине могу били имунизовани било којом вакцином, укључујући и руску „Спутњик Ве“.

„Званични посетиоци просторија Савета Европе могу користити све вакцине које су лиценцирале земље-чланице Савета Европе, укључујући и вакцину 'Спутњик Ве'. Од свих посетилаца тражимо да попуне 'Ковид образац' у коме потврђују да су вакцинисани неком од вакцина, да имају негативан тест на ковид 19 или да су прележали ту болест“, саопштила је Спутњику прес-служба ПС СЕ.

Јесења седница ПС СЕ почеће у понедељак, 27. септембра.
Подсетимо, на почетку заседања Парламентарне скупштине Савета Европе руској делегацији је забрањено да се слободно креће Стразбуром, јер Европска Унија не признаје вакцинацију „Спутњиком Ве“, саопштио је члан делегације Савета Федерације Русије Владимир Кругли.
Заседање Парламентарне скупштине Савета Европе - Sputnik Србија, 1920, 23.09.2021
РУСИЈА
Посланик Думе: Русија не треба да учествује на заседању Парламентарне скупштине Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала