- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска: Руски извиђачки авиони у зони Црног мора где изводимо вежбе

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаАмерички носач авиона у Црном мору под пратњом фрегате „Адмирал Есен“
Амерички носач авиона у Црном мору под пратњом фрегате  „Адмирал Есен“ - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Команда ваздушних снага војске Украјине тврди да су извиђачки авиони Русије ушли у зону у Црном мору где они изводе војне вежбе.

„У области у којој се изворе бојева гађања ПВО јединица ваздушних снага и снага ПВО у склопу пешадије Оружаних снага Украјине у акваторији Црног мора извиђачки авиони РФ типа Су-24 МР и Ил-20 грубо су прекршили правила коришћења ваздушног пространства тако што су више пута ушли у забрањену зону коју је Украјина резервисала за извођење вежби. Руски авиони су пресецали путање мета типа ВР-3 Рејс против којих су примењиване украјинске ПВО навођене ракете“, тврди се у саопштењу украјинске команде.

Није прецизирано о којим се тачно вежбама ради.
Раније је саопштено да се у Црном и Азовском мору до 30. септембра одржавају стратешке командно-штабне војне вежбе „Уједињени напори-2021“ уз учешће војника и технике НАТО.
Руска страна је, пак, у више наврата истицала да се сви летови реализују строго у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора изнад неутралних вода, без кршења граница других држава.
Војне вежбе Морски поветарац на Црном мору у којима учествују бродови Украјине, Грузије, Румуније, Турске, Летоније и САД - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2021
РУСИЈА
„Руске трупе стална претња“: Зеленски позива на јачање присуства НАТО-а у Црном мору
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала