- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упозорење из Русије: Америка развија системе за тајне нападе из свемира

© Flickr / NASA Goddard Space Flight CenterСвемир и орбита
Свемир и орбита - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
Пратите нас
Генерални директор концерна „Алмаз-Антеј“ Јан Новиков сматра да Сједињене Америчке Државе разрађују технологије за прављење војних орбиталних система који су у стању да тајно нападају из свемира, преноси „Красна звезда“.
Новиков истиче да САД модернизују и развијају читав спектар уређаја који би требало да им омогуће да изводе брзе и прецизне нападе на све врсте мета у било ком делу свету.
„Ако говоримо о ваздушно-космичким уређајима, онда су то пре свега орбиталне беспилотне летелице Х-37“, рекао је генерални директор.
Према његовим речима, прва таква летелица лансирана је 2010. године, а до данас их постоји већ неколико. Званично је саопштено да су ти уређаји имају научно-истраживачке сврхе.
„Али ми знамо да они могу да имају функцију носача нуклеарних бојевих глава. САД планирају да у будућности повећају бројност таквих уређаја у свемиру. То је озбиљан изазов“, додао је Новиков.
На основу експеримената са тим беспилотним летелицама, према мишљењу Новикова, разрађују се технологије за прављење ударних ваздушно-космичких система за вишекратну употребу. Ти системи би требало да обезбеде оперативно деловање и широки спектар могућности уз смањене трошкове коришћења.
Поглед из Међународне свемирске станице - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2021
РУСИЈА
Америчке Свемирске снаге зазиру од руског „сателита-матрјошке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала