- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић мора у Америку јер – Медведев је „пред вратима“

© AP Photo / Alberto PezzaliНајбољи тенисер света Новак Ђоковић
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Информација да је потврђено учешће Новака Ђоковића на Мастерсу у Индијан Велсу показује да српски тенисер има велику жељу да текућу сезону заврши на првом месту АТП ранг листе и тиме престигне чувеног Пита Сампраса. На том путу највећи противник му је Рус Данил Медведев.
Планови најбољег тенисера света после пораза у финалу УС опена, управо од Медведева, нису били познати, али су организатори Индијан Велса потврдили његово учешће нешто мање од недељу и по дана пред почетак турнира.
Ђоковић ће се вратити на место успеха на којем је чак пет пута био шампион, а ове године би могао да буде то рекордни шести.
Ипак, то није главни разлог због којег је одлучио да учествује у Индијан Велсу.
Новак се тренутно налази на првом месту АТП ранг листе са 12.133 бода, док му је за петама – а уједно и једини кандидат до краја године – Медведев са 10.575.
Индијан Велс се због короне није одржао прошле године, па су сви тенисери задржали бодове из 2019, а ни Новак ни Данил не бране пуно. Тачније, свега по 45 бодова.
Пре сада већ око две и по године Ђоковић је доживео шокантан пораз у трећем колу од Филипа Колшрајбера у два сета, док је истим резултатом у истом делу такмичења Медведев, тада тек 14. носилац, изгубио од квалификанта Филипа Крајиновића.
То значи да ће Медведев и Ђоковић ове године у Калифорнији моћи да освоје чак 955 нових бодова уколико дођу до титуле, а евентуалним неуспехом неког од њих двојице трка за „бројем 1“ на крају године би се додатно закомпликовала, односно разрешила.
Управо та трка за „бројем 1“ на крају календарске године је нешто што ће Ђоковић желети да добије, с обзиром да тај рекорд и даље није искључиво у његовим витринама, већ га дели са чувеним Питом Сампрасом.
Американац је шест чак шест пута завршавао годину на првом месту светске листе – једном више од Федерера, Надала и Конорса, а подједнако као и момак из Београда.
Уколико Ђоковић оправда епитет најбољег тенисера планете све до краја године (а поред Индијан Велса од већих турнира преостали су Мастерс у Паризу и Завршни турнир), то ће значити да ће и тај рекорд – врло могуће заувек – бити његов.
Овогодишње издање Индијан Велса на програму је од 4. до 17. октобра.
О Ђоковићу су говорили свашта, али је Италијан поставио нове стандарде: „Стрес? Од бројања новца?“
Федереров турнир покушава да заташка тежак инцидент између Зверева и Рускиње
Новинар критиковао Ђоковића, Аустралијанац га брани: То је апсурдно и смешно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала