- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Гвардиолина освета, а у Манчестеру мук /видео/

© AP Photo / Pierre Philippe MarcouПеп Гвардиола, менаџер Манчестер ситија, и Томас Тухел, менаџер Челсија, пред почетак финала Лиге шампиона
Пеп Гвардиола, менаџер Манчестер ситија, и Томас Тухел, менаџер Челсија, пред почетак финала Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Фудбалери Манчестер ситија победили су гостима у дерби мечу шестог кола Премијер лиге Челси - 0:1 (0:0:). У репризи прошлосезонског финала Лиге шампиона тим Пепа Гвардиоле осветио се Тухеловим „плавцима“, а једини гол постигао је Габријел Жесус.
Тим руског милијардера Романа Абрамовича, актуелни првак Старог континента, ове сезоне игра одличан фудбал и у Премијер лиги није знао за пораз, све до судара са Манчестер ситијем.
Очекивао се узбудљив меч на Стамфорд бриџу у двобоју освајача Лиге шампиона и првака Енглеске, баш као што је то био случај и када су се претходни пут састали на стадиону Драгао у најјачем клупском такмичењу, и то у финалу.
Тада је гол Хаверца пресудио „грађанима“, који су се сада на неки начин реванширали Челсију.
Кобан по њих био је Бразилац Габријел Жесус који је у 53. минуту, после праве бравуре, погодио Мендијеву мрежу на асистенцију Жоао Кансела.
И заиста све је било на страни казнене експедиције Пепа Гвардиоле која је имала 61 одсто лопту у свом поседу и чак 15 шутева ка голу ривала, наспрам свега пет Челсијевих покушаја, од којих ниједан није ишао у оквир гола!
Три бода заслужено су припала гостима који су после шест одиграних кола Премијер лиге на другом месту са 13 бодова, док трећепласирани Челси има исто толико.
Манчестер јунајтед претрпео је шок на свом Олд Трафорду против Астон Виле, с обзиром на то да су гости у 89. минуту преко Кортнија Хауса успели да однесу читав плен, док је Бруно Фернандеш промашио пенал у 93. минуту за мук у Театру снова.
Јунајтед се са прве позиције срозао на четврто место, а на трону се налази Ливерпул који од 18.30 гостује Брентфорду.
Од њега се највише очекује и од њега највише и зависи - Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
СПОРТ
Испливали нови детаљи Месијевог уговора, да ли је прекршен финансијски фер-плеј?
Сејдуба Сума - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
СПОРТ
Партизан отпустио Суму – због Инстаграма!
Рикардињо и Мики Аксентијевић - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
СПОРТ
„Мађионичар се изнервирао што игра против Србије“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала