- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Млади руски пилоти се челиче на Арктику: Пилотирање у екстремним временским условима /видео/

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаРуски ловци-пресретачи МиГ-31
Руски ловци-пресретачи МиГ-31 - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Посада ловаца МиГ-29К руске Северне флоте одржала је вежбе у екстремним условима на Арктику, преноси телевизија „Звезда“.
На небо изнад Кољског полуострва и Баренцовог мора подигли су се ловци МиГ-29К. Млади пилоти засебног бродског ваздухопловног пука Северне флоте обучавају се у најтежим временским условима.
Маневри су извођени при ниској облачности, праћени јаким налетима ветра. Под надзором искусних инструктора бивши кадети су развијали вештине индивидуалног пилотирања и координацију у саставу групе. Како би реализовали све задатке, пилоти су полетали 16 пута.
Војне вежбе ове врсте омогућавају пилотима да постану део посаде која управља борбеним летелицама и у најсуровијим временским условима.
МиГ-29 је један од најуспешнијих совјетских ловаца и први ловац четврте генерације. У њега је уграђена „стелт“ технологија.
Раније је „Нешнал интерест“ писао да се модернизован МиГ-29 може сматрати модерним борбеним авионом, пошто је добио најновије системе за летење и системе наоружања који омогућавају ваздушне операције различитог степена сложености. Ловац је добио нове ракете ваздух-земља и противбродски систем наоружања.
Главна карактеристика модернизованог МиГ-29 је посебна инсталација за електронско ратовање која штити летелицу од непријатељске противваздухопловне одбране и пресретача.
Ловац МиГ-35 на аеро-митингу у Жуковском - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2021
У новим „миговима“ од ове године: „Стрижи“ прелазе на најновије ловце МиГ-35 /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала