- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Отац Петар Богдановић: Чудесна светиња — манастир Тумане I Док анђели спавају

Пратите нас
Гост новог издања емисије „Док анђели спавају“ је протосинђел Петар Богдановић, сабрат манастира Тумане, култне средњевековне ходочасничке светиње у којој се дешавају чудесна исцељења, о којима сведоче многобројни верници.
У разговору са ауторком Марином Рајевић Савић, отац Петар говори о томе зашто је одабрао узвишен позив монаха, о братији манастира Тумане и обнови ове светиње која има изузетно богату традицију и наслеђе.
„Цркву често поистовећујемо са институцијом, али она је сасвим нешто друго, она је догађај, стално је у настајању и стварању, она је креативна, јер је и Бог наш такав. Црква је заједница љубави, нешто што је динамично, а не статично“, каже отац Петар.
Одувек је волео фудбал и карате, па је након Ваљевске гимназије уписао је Факултет за спорт и физичко васпитање у Београду. После треће године напушта студије и одлази у манастир Четереже, а замонашен је 2011. године. Православни Богословски факултет у Београду уписао је 2013. године и дипломирао 2018. године.
Отац Петар Богдановић: Чудесна светиња — манастир Тумане I Док анђели спавају/први део/
Отац Петар Богдановић: Чудесна светиња — манастир Тумане I Док анђели спавај /други део/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала