Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Српски хеликоптери могу да надлећу сваки део наше територије

© AP Photo / Marko DrobnjakovicСрпски хеликоптери у акцији
Српски хеликоптери у акцији - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да су Министарство унутрашњих послова са својим јединицама и Војска Србије спремни да одговоре на сваку ескалацију, али и да ће учинити све да до никаквих сукоба не дође и да све буде мирно и нагласио да наоружане јединице Приштине морају да се повуку са севера Косова и Метохије.
„Србија има право да хеликоптерима надлеће сваки део своје територије до административне линије и то су наше редовне активности. Наравно да је сада наше интересовање додатно појачано за тај простор и да нас брине што наоружани људи стоје прекопута ненаоружаних цивила“, рекао је министар Вулин у јутарњем програму Прве телевизије.
Министар је истакао да је за мир потребно бар двоје и да нема алтернативе разговорима, док је за рат и сукоб довољна једна будала, коју, како је оценио, Србија у овој ситуацији има са друге стране у Приштини.
„Ја се питам шта је алтернатива Европској унији, јер су показали да њихов потпис ништа не важи. Девет година је прошло и даље нема Заједнице српских општина. Шта год да се деси, они позивају да се обе стране уздрже. Од чега да се уздрже Срби, од тога да живе на Јарињу?“, упитао је министар Вулин.
Оценио је да се поставља питање да ли Европска унија уопште има било какав кредибилитет да настави са разговорима, да ли може да буде покровитељ тих разговара ако се њен потпис не поштује или ако га она сама не поштује, преноси Танјуг.
Министар је истакао да је читава идеја Приштине око забране регистарских таблица била да председник Србије Александар Вучић прихвати то што су урадили првога дана, а да се сада, када су схватили да он то неће, налазе у позицији да не знају шта даље.
„Србија не преговара када јој прислоните пиштољ на чело. Србија коју води Александар Вучић има достојанство и став, зна шта хоће и врло добро зна шта неће. Мислили су да ће председник Вучић првога дана пристати на компромис само да би се ситуација смирила и сада не знају шта ће“, рекао је министар Вулин и додао да су Срби показали јединство око свог председника и државе, саопштио је МУП.
Припадници специјалних полицијских снага РОСУ на северу Косова и Метохије - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СРБИЈА
Мирна, али напета ноћ на Јарињу и Брњаку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала