- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Њујорк: Национална гарда уместо невакцинисаних медицинара

© Sputnik / Лола ЂорђевићНационална гарда Републике Кипар
Национална гарда Републике Кипар - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
Пратите нас
Гувернерка државе Њујорк Кети Хочул разматра да упосли припаднике Националне гарде и здравствене раднике других америчких држава да попуне радна места болничког особља које од понедељка неће моћи да ради јер није вакцинисано.
Хокелова разматра план да прогласи ванредно стање како би повећала број здравствених радника довођењем лиценцираних професионалаца из осталих држава, као и пензионисаних болничара, пренео је Ројтерс.
Она је рекла да ће држава Њујорк такође искористити припаднике Националне гарде који су прошли медицинску обуку да попуне недостатак особља у болницама и осталим медицинским установама.
Око 16 одсто од 450.000 здравствених радника, то јест око 70.000, није потпуно вакцинисано, саопштено је из канцеларије гувернерке.
"И даље се боримо против ковида како бисмо заштитили наше вољене. Поздрављам све медицинаре који су се вакцинисали и апелујем на преостале здравствене раднике који се нису вакцинисали да то ураде сад, како би могли да наставе да пружају медицинску помоћ", рекла је Хокел.
Здравствени радници који су отпуштени јер нису хтели да се вакцинишу неће моћи да добију помоћ за незапослене, осим ако не покажу валидан, о лекара одобрен, захтев да буду изузети, додали су из канцеларије Хочул.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала