- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић на саслушању пред Одбором за безбедност: Да је неко страдао...

© Flickr / Спутњику уступила Влада Црне ГореПотпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић
Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Потпредседник црногорске владе Дритан Абазовић истакао је данас на саслушању пред Одбором за безбедност и одбрану да је скуп на Цетињу током устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија био високог ризика, али да је сачуван грађански мир.
Он је додао да је остао негативан утисак "чим смо имали ситуацију да се један верски обред не може извести на миран и достојанствен начин".
„Не би се Црна Гора помирила ни наредних 30 година да се тамо некоме нешто десило, неважно коме, полицајцу, грађанину, верском поглавару. Желим да кажем да команда није изашла из законских оквира. Они који су имали законску могућност да командују су командовали“, рекао је Абазовић.
Оценио је да су неки медији крајње неодговорно извештавали о присуству туђе војске на Цетињу, да се ситуацији електрисала последњих месец дана, нарочито последњи месец и да су постојале криминалне структуре којима је можда и одговарало да се нешто догоди, преносе подгоричке "Вијести".
Абазовић је додао да не дозвољава да неко сада, након што се све завршилио, баци било какву сенку на нешто што је завршено као позитивно.
„Људи морају да користе своја уставна права, своја законска права, ако нам се не свиђају, дајте да их заједно променимо“, казао је он.
Поред Абазовића, поводом поступања припадника Управе полиције, безбедносног сектора и одбране на Цетињу, 4. и 5. септембра, пред Одбором за безбедност и одбрану, биће саслушани и министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић, министарка одбране Оливере Ињац, директор Управе полиције Зоран Брђанин, директор Агенције за националну безбедност Дејан Вукшић и в.д. генералног директора Директората за заштиту и спашавање у Министарству унутрашњих послова Миодраг Бешовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала