- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Амерички портал: Руски Су-35 ─ опасан противник

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-35
Вишенаменски ловац Су-35 - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Руски ловци Су-35 представљају велику опасност за своје противнике, сматра бивши амерички официр Брент Иствуд у чланку за портал „1945“.
Аутор чланка је подсетио да авион који је направио Конструкторски биро „Сухој“ има велику функционалност. Он може да уништава циљеве у ваздуху, на копну и у води.
Колумниста наводи да је америчка морнарица највише забринута због противбродске ракете „Оникс“ (извозни назив „Јахонт“). Ловац Су-35 може се наоружати њеном авионском верзијом, а такође може да носи до осам тона ракета и бомби различите класе са ласерским и сателитским навођењем.
Авиони генерације 4++ могу да развију брзину до 2500 километара на сат. Осим тога, опремљен је савременом авиоником, модификованим радаром (радарском станицом) и веома је окретан, пише Иствуд.
Развој руских инжењера привукао је пажњу многих земаља, истиче се у чланку. Египат је прошле године већ добио партију Су-35, а Каиро очекује још 19 таквих авиона. Турска такође планира да купи ово наоружање ако преговори буду успешни. Исто ће учинити и Алжир, прецизирао је колумниста.
Стручњак сматра да Москва продаје ловце разним земљама како би створила мрежу савеза по целом Блиском истоку. На тај начин Русија мења однос снага у огромном региону и формира читаву „базу клијената“ од држава које желе да купују њене војно-индустријске производе, примећује амерички официр.
У светлу ових догађаја, Сједињене Америчке Државе одлазе из Авганистана и слабе своје позиције на Блиском истоку како би се усредсредиле на борбу против Кине у источној Азији, закључио је аутор.
Су-35С - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2021
„Ловац-убица“ створен да доминира: Амерички медији признали надмоћ Су-35С над „домаћим“ Ф-22
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала