- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Борисов: Дошло је време да жене дођу на власт, а да мушкарци седе код куће и кувају

© AP Photo / Olivier MatthysБојко Борисов у Бриселу: Потез који је све изненадио
Бојко Борисов у Бриселу: Потез који је све изненадио - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Бивши премијер Бугарске лидер странке ГЕРБ Бојко Борисов изразио је наду да ће жене доћи на власт у земљи. Он сматра да би жене требало да заузму кључне позиције у бугарској политици како би је „заборављени мушкарци“ напустили, алудирајући на председника Румена Радева.
Политичар је учествовао у Националној скупштини организације „Жене ГЕРБ-а“, која је данас изабрала своје ново руководство. Према мишљењу бившег премијера, „Жене ГЕРБ-а“ имају шансе да истисну мушкарце из партије.
Борисов је истакао да би жене требало да заузму кључне позиције у бугарској политици како би је „заборављени мушкарци“ напустили, јасно алудирајући на бугарског председника Румена Радева.

„Данас смо се окупили не само да бисмо изабрали руководство, већ и да, надам се, избацимо мушкарце из ГЕРБ-а и да на власт напокон дођу жене како би мушкарци са великим егом који су изгубили додир са стварношћу и склони су да гурају земљу у хаос – седели код куће и кували“, нашалио се бивши премијер.

С тим у вези, подсетио је да већину гласача ГЕРБ-а чине жене и да стога странка то покушава да узме у обзир у својој политици. Бугарска има велики број министарки, шефица регионалних администрација, европосланица, а ту су и европска комесарка Марија Габријел, додао је бивши премијер.
Борисов се осврнуо и на предстојеће председничке изборе. Како каже, неће предложити свог кандидата до последњег тренутка. Предстојеће изборе назвао је непоштеним, као и техничку владу која би требало да их организује. Такође је запретио да ће се жалити Бриселу, јер садашња влада, према његовим речима, не поштује Устав земље.
Истовремено, он је изразио огорчење због чињенице да техничка влада назива себе успешном.
„Бугарска развојна банка је 2021. године забележила рекордан пад страних инвестиција. Директна страна улагања од јануара до јула ове године смањила су се на 63,7 одсто у односу на исти период прошле године према моделу управљања Борисова“, констатовао је.

Радев: Борисов да престане да користи ГЕРБ као штит

Пре обраћања Борисова, актуелни председник је прокоментарисао је изборе који ће бити одржани 14. новембра и позвао бившег премијера да се кандидује за шефа бугарске државе.

„Дошло је време да Борисов престане да користи своју странку као штит и заштити њену част тако што ће се кандидовати за председника. Мислим да би то било исправно“, закључио је јутрос Радев.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала