- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски тенисери господаре светом!

© AP Photo / Cole BurstonРуски тенисер Данил Медведев
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Тим Европе победио је Тим света на егзибиционом такмичењу Лејвер куп у Бостону, а пехар су поносно подигли Данил Медведев, Андреј Рубљов и Александер Зверев, тенисери руског порекла.
Тенисери који су на Лејвер купу представљали Стари континент још једном су показали сурову доминацију јер су против Тима света имали резултат 14:1.
Тројица руских тенисера највише је допринела великој разлици, а поред Данила Медведева, Андреја Рубљова и Саше Зверева победе су уписали и Каспер Руд, Матео Беретини и Стефанос Циципас.
Тим Европе изгубио је само један бод у дублу и потпуно заслужено подигао трофеј. Пехар су најпре држали играчи руског порекла.
Шесторица тенисера из Топ 10 на АТП листи оправдала су очекивања иако у свом тиму нису имали Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.
Такође, Руси су показали да су заслужено на самом врху светског тенисера. Медведев је други играч света, а након што је победио Ђоковића у финалу УС опена показао је да неће одустати тако лако од првог места.
Иза њега налази се Стефанос Циципас, али ће Грк морати да игра изузеан тенис до краја сезоне уколико жели да се сачува од Руса.
Зверев, чији су родитељи пореклом из Русије, вреба Циципасово место, док руска млада нада Андреј Рубљов гледа са пете позиције.
Руску доминацију показују и резултати ове сезоне. На претходна два велика турнира славили су Данил Медведев који је подигао свој први Гренд слем троеј на УС опену као и Саша Зверев на Мастерсу у Синсинатију.
Млади Рубљов постао је шампион Ротердама у марту, али је претходне сезоне освојио чак осам титула чиме је ставио до знања колики је таленат.
Такође, Медведев и Зверев озбиљна су претња и за Новака Ђоковића. Данил је српског аса савладао у Њујорку, док га је Зверев зауставио на Олимпијским играма у Токију.
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СПОРТ
Ђоковић и даље броји...
Александар Зверев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
СПОРТ
Зверев и Рубљов – тандем јачи и од звиждука у Америци, уз „три прста“! /фото, видео/
Тим Европе на Лејвер купу 2021. у Бостону - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
СПОРТ
Европа на крилима Руса доминира против остатка света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала