- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Русија рачуна на континуитет у односима са Немачком после избора

© AP Photo / Markus SchreiberГласање на изборима за немачки Бундестаг
Гласање на изборима за немачки Бундестаг - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Русија са великом пажњом прати изборе у Немачкој и рачуна на континуитет политике Берлина у билатералним односима, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Избори у највећој европској земљи су процес, догађај који, наравно, привлачи пажњу готово читавог света и ми такође са великом пажњом посматрамо шта се дешава, какви су резултати. Наравно, очекујемо континуитет у нашим билатералним односима“, објаснио је Песков.
Он је признао да Москва и Берлин имају несугласице.
„Али нас уједињује схватање да се проблеми могу решавати и треба да се решавају само дијалогом“, констатовао је портпарол.
Портпарол Кремља је скренуо пажњу на чињеницу да је Русија заинтересована за развој економских односа са Немачком.
„Немачка је, наравно, наш веома велики трговински, економски и инвестициони партнер. Заинтересовани смо да наши односи наставе да се и даље развијају“, закључио је Песков.
Према прелиминарним резултатима јучерашњих парламентарних избора у Немачкој, које је јутрос објавила Савезна изборна комисија, Бундестаг ће имати 735 места, а Социјал-демокатска партија ће бити најјача странка. Социјалдемократе ће у новом сазиву немачког парламента имати 206 мандата, а на другом месту је коалиција Хришћанско-демократске уније Ангеле Меркел и сестринске Хришћанско-социјалне уније (ЦСУ) са 196 мандата. Зелени ће имати 118 посланика, Либерали 92, Алтернатива за Немачку 83, а Левица 39.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала