- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон погођен предметом у облику јајета /видео/

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаМакрон после инцидента: Не треба преувеличавати
Макрон после инцидента: Не треба преувеличавати - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Председник Француске Емануел Макрон погођен је данас предметом који личи на кувано јаје: Инцидент се одиграо на сајму угоститељских, хотелијерских и прехрамбених компанија у Лиону, а нападач је приведен.
Док се Макрон руковао и поздрављао са учесницима сајма, окружен новинарима и члановима обезбеђења, један од посетилаца бацио је мали округли предмет на председника. Предмет се одбио од његовог левог рамена, а Макрон, је изненађено погледао у правцу човека који га је гађао пре него што су га телохранитељи заштитили.
Један од припадника обезбеђења руком је блокирао председниково лице.
Макроново обезбеђење је снимљено како обуздава неидентификованог младића у црној мајици, за кога се претпоставља да је био тај који је бацио предмет и узвикнуо " Vive la revolution!" ("Живела револуција!").
Медији су првобитно саопштили да је француски председник погођен куваним јајетом, али та информација још увек није потврђена.
Француски медији преносе да је, упркос инциденту, Макрон рекао да је вољан да разговара са дотичном особом.
"Ако има нешто да ми каже, нека дође и каже ми", рекао је Макрон.
Макрон је познат по томе што се током путовања зближава са локалним становништвом и размењује загрљаје са људима које је управо упознао и слика се са њима у разним приликама. Такође му нису стране непријатељске реакције.
У јуну је младић ударио председника у лице док је обилазио јужну Француску. Нападачу је изречена затворска казна и пуштен је раније овог месеца.
Макрон је 2017. године, у то време председнички кандидат, погођен је јајетом у главу на пољопривредном сајму у Паризу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала