- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

МиГ-31БМ добио нову ракету и постао универзални авион

© Sputnik / Лола ЂорђевићАвиони МиГ-29
Авиони МиГ-29 - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Магазин "Милитари воч" скренуо је пажњу на то да су пресретачи МиГ-31БМ и МиГ-31БСМ проширили свој војни арсенал. Авион је добио нову ракету малог домета П-74М класе „ваздух-ваздух“. Са новом муницијом МиГ-31 постаје један од најуниверзалнијих авиона Ваздушно-космичких снага Русије.
Аутори чланка напомињу да је МиГ-31 добио радар "Заслон-М" и ракете домета 400 километара које авиону дају предност у гађању циљева ван хоризонта.
Конструкција МиГ-31 која је предвиђена за пресретање ваздушних мета има недостатке у блиском боју. "Милитари воч" пише да авион није предвиђен за блиску борбу "нити може да изводи сложене маневре".
Ракета Р-74М надокнађује недостатке МиГ-31 у блиском боју, омогућавајући му да уништава мете које маневришу. Нова муниција уништава мете на растојању од 300 метара. Лист наглашава да Р-74М може да обара хеликоптере, крстареће ракете и дронове, без коришћења ракета великог домета Р-37.
Аутори закључују да нова ракета чини МиГ-31 "врло универзалним авионом". Модернизовани пресретачи могу носити балистичке ракете класе "ваздух-земља" - "Кинџал", бомбе и противбродске ракете.
Портал "Известија" је објавио летос да је МиГ-31БМ добио ракету малог домета Р-74М. Она омогућава авиону да погађа мало примене дронове и крстареће ракете.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала