Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Да ли је Стејт департмент критиковао Приштину због ситуације на Косову и Метохији

© Tanjug / AP/STRВјоса Османи
Вјоса Османи - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Доњета Мифтари, саветница председнице привремених приштинских институција Вјосе Османи, негирала је писање појединих приштинских медија да је амерички Стејт департмент критиковао Османијеву због акција Приштине на северу Косова и Метохије.
„Председница Османи је са званичницима Стејт департмента разговарала телефоном о актуелним дешавањима на северу земље, али је погрешно пренето да је Османијева упозорена да је угрозила националну безбедност земље“, навела је Мифтари у објави на Фејсбуку.
Додала је да је присуствовала телефонском разговору званичника Стејт департмента и Османијеве и да „потврђује да то није тачно“, преноси „Косово онлајн“.
Претходно је ТВ „Кљан Косова“ објавила да је Стејт департмент јасно ставио до знања Вјоси Османи да се не слаже са начином на који је Приштина успоставила реципроцитет за регистарске таблице возила са Србијом и слањем специјалних снага на север Косова.
Како је навела та приштинска телевизија, позивајући се на своје изворе, незадовољство начином на који су приштинске институције организовале акцију на северу, директно је пренето Османијевој у суботу у Вашингтону.
„Ова акција је угрозила безбедност“, речено је наводно Османијевој из Стејт департмента.
Пољска војска, припадници Кфора - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СРБИЈА
Кфор стигао на Јариње, хеликоптери надлећу: Амерички, пољски и канадски војници распоређени /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала