- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Појединим телефонима данас истиче рок: Како заобићи Гуглову забрану

CC0 / Pixabay / Мобилни телефони
Мобилни телефони - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Данас, 27. септембра Гугл укида подршку за серију телефона из 2010. године. Последња верзија овог система је произведена у септембру 2011. године, и у питању су мобилни телефони са оперативним системом Андроид 2.3.7.
И управо на свима њима од 27. септембра ове године престаје подршка и са њима више нећете моћи да се пријавите на Гугл налог. А, то значи, да ће вам практично бити онемогућено коришћење готово свих апликација на телефону.
Још једноставније објашњено, у случају да користите овај телефон, на њему нећете моћи да користите Гуглове апликације као што су Гугл мапе, Џи-мејл, Јутјуб, Гугл Плеј и сл. нити ћете моћи да ажурирате, инсталирате и користите било коју другу апликацију.
Из компаније су најавили да када будете покушали да се улогујете у свој налог или користите неку од Гуглових апликација, можете очекивати да вам се појави "системска грешка" која ће вас упозорити на постојање грешке код вашег корисничког имена и лозинке.
Према званичним Гугловим статистикама, у оптицају је 0,3 одсто свих телефона са Андроид оперативним системом 2.3.7. Звучи мало, али није занемарљиво, имајући у виду укупан број мобилних апарата.

Начин да заобиђете забрану

Једно решење да избегнете последице јесте да замените телефон за онај који у себи има инсталиран Андроид 3.0 и новији. Друго је, како је у званичној објави назначио Зек Полак "менаџер заједнице", да неке од Гуглових сервиса почнете да користите путем претраживача, пренео је Блиц.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала