- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Председник Јужне Кореје први пут о контроверзној пракси: Потребно забранити конзумирање псећег меса

CC0 / / Улични пси
Улични пси - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Председник Јужне Кореје Мун Џае Ин рекао је данас да постоји потреба забране конзумације псећег меса у време док се у тој земљи води расправа о овој контроверзној пракси, али и расте свест о правима животиња.
Како наводи Ројтерс, иако више није уобичајено као раније, псеће месо у Јужној Кореји углавном једу старији људи, а послужује се у неким ресторанима и може се купити на одређеним пијацама.
Председник Мун је то изјавио након што га је премијер Ким Бу Кјум обавестио о напорима који су у вези са побољшањем поступања са напуштеним животињама и обавезном систему регистрације паса.
"Након брифинга, рекао је да је дошло време да се пажљиво размотри увођење забране конзумације псећег меса", саопштила је Мунова портпаролка.
Ово је први случај да председник Мун разматра овакву врсту забране, што ће вероватно дати нови замах расправи о томе да ли да се прекине са праксом коришћења псећег меса за исхрану.
Група за заштиту животиња апеловала је на државу да затвори ресторане и пијаце на којима се продаје псеће месо.
Анкета коју је спровела група за заштиту животиња "Авер", а која је објављена овог месеца показала је да 78 одсто испитаника верује да би требало забранити производњу и продају меса паса и мачака, а 49 одсто њих је подржало забрану конзумирања.
Међутим, друго истраживање које је спровела анкетна компанија "Рилметер" показала је да су људи подељени око тога да ли влада треба да забрани конзумирање псећег меса, иако је 59 одсто њих подржало законска ограничења по питању клања паса за исхрану људи.
Са друге стране, продавци псећег меса инсистирали су на праву на своје занимање, рекавши су да су на овај начин њихови животи у опасности, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала