Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Рама поручио из Приштине: Србија прави театралне маневре на северу Косова

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIЕди Рама и Аљбин Курти
Еди Рама и Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама поручио је након састанка са косовским премијером Аљбином Куртијем у Приштини да „Србија прави театралне маневре на северу Косова“, преноси Газета експрес.
„Нема сумње да је на првом месту и пре свега Србија та која мора да призна ову неповратну реалност, и заиста је жалосно што смо уместо конкретног напретка дијалога ка узајамном признању и коначном ослобађању од прошлости, данас сведоци театралних војних маневара Србије на граници са сувереном државом Косово", рекао је Рама.
Према његовим речима „ти маневри заправо не штите грађане Србе на северу Косова, како тврди званично београдско руководство, чак и неки духови генерала поражене војске на бојном пољу, пре више од 20 година, који су изгледа изашли из гроба уз тврдње да се штити интегритет и безбедност грађана Србије на Косову“.
Поступке Срба на северу назвао је театралним маневрима, док је поменуо и да је Влада Косова платила струју за Србе на северу, преноси Косово онлајн.
„У ствари, српски грађани на Косову живе без икаквог угрожавања, чак се прича и да им је влада ове земље платила рачуне за струју, што нико нигде не ради, не само на Балкану, већ и у свету“, рекао је Рама.
Он је навео да није имао разговор са председником Србије Александром Вучићем у вези са ситуацијом на северу Косова, додајући да је на страни Приштине, преноси Коха.
Када је у питању "Отворени Балкан", Рама је, одговарајући на питање да ли је сада уверенен да са Србијом неће бити отвореног Балкана, рекао да сада још више сматра да то треба учинити.
Рама је рекао је да је Косово потпуно у праву по питању реципроцитета регистарских таблица са Србијом, али и да је дијалог једино решење за ово питање.
Српска војска близу Јариња - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СРБИЈА
Војска Србије са четири оклопна возила близу Јариња: Срби на барикадама, Росу се не повлачи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала