Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шта Београђани мисле о увођењу ковид пропусница?

CC0 / Pixabay / Ковид пасош
Ковид пасош - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Због лоше епидемиолошке ситуације струка разматра увођење ковид пропусница које би условиле грађане да буду вакцинисани, тестирани на корону или да имају потврду о прележаној болести како би улазили у кафице, ресторане, тржне центре. Већина Београђана сматра да се на тај начин не може решити проблем пандемије, показала је анкета агенције Танјуг.
Млађи Београђанин сматра да ковид пропуснице не треба увести, јер, наводи, постоје многи људи који због болести не могу да приме вакцину и да не би било у реду да им буде ускраћен боравак на јавним местима.
"Има људи који због болести не смеју да приме вакцину, значи ти људи не смеју да оду нигде, ни у позориште, ни у кафић, ни на концерте?", упитао је он.
Пензионерка из Београда сматра да увођење ковид пропусница у Србији не би функционисало, јер, каже, људи нису довољно дисциплиновани и не би поштовали та правила, као и да се не можемо упоређивати са другим земљама када је реч о надзору примене ковид пропусница.
"Не би требало да се уведу јер је сваки човек као појединац одговоран за своје поступке и мислим да то не би функционисало код нас уопште", каже она.
Има и оних који идеју о ковид пропусницама подржавају, па тако један средовечни Београђанин очекује да се пропуснице уведу ускоро, јер то види као начин да се смањи број заражених вирусом корона и сматра да ће њихово увођење утицати да се већи број људи вакцинише.
Додаје и да је требало пре 1. септембра увести обавезну вакцинацију деце како би растерећено похађала школу без маски и праћења наставе онлајн.
"Речено је да је припремљено све што је потребно да би се то догодило и да ће се увести ових дана, мислим да ће то довести до смањења броја заражених", рекао је он.
Студент из Београда каже да је вакцинисан и да за њега увођење пропусница не представља никакав проблем, али сматра да ће људи бити против такве мере.
"У неким земљама у којима су уведене пропуснице дуго су трајали протести и мислим да ће на Балкану то да изазове протесте и незадовољство народа", сматра он.
Саговорница из Београда каже да је оптимиста и да због тога сматра да се пропуснице неће увести у Србији, а ако се уведу то треба, каже, да важи за она места на која грађани не морају да иду, али не и за маркете и друге објекте који су неопходни за свакодневни живот.
"Што се тиче тих кафића и ноћних клубова, можда за то треба увести да би се млади сачували, али за ове основне ствари као што су маркети не би требало", сматра она.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала