Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стејт департмент: Ескобар ће присуствовати састанцима представника Београда и Приштине у Бриселу

© AP Photo / Charles DharapakЗграда Стејт департментa
Зграда Стејт департментa - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
Пратите нас
Сједињене Државе са Европском унијом, НАТО и владама Косова и Србије раде на предузимању хитних корака за избегавање ескалације ситуације и угрожавању напретка који је постигнут у оквиру дијалога.
Сједињене Државе са Европском унијом, НАТО и Београдом и Приштине раде на предузимању хитних корака за избегавање ескалације ситуације и угрожавању напретка који је постигнут у оквиру дијалога.
Портпарол Стејт департмента Нед Прајс рекао је да је важно избегавати радње које би могле повећати тензије.
„Сједињене Државе раде са Европском унијом, НАТО и владама Косова и Србије на предузимању хитних корака за избегавање ескалације ситуације и радњи које повећавају тензије, које угрожавају напредак постигнут у оквиру дијалога у посредује ЕУ и негативно утичу на свакодневни живот грађана“, рекао је Прајс.
Према писању медија, САД су саопштиле да ће заменик помоћника државног секретара САД за европска и евроазијска питања Габриел Ескобар присуствовати састанцима који ће се наредних дана одржати у Бриселу.
"Сједињене Државе настављају да подржавају блиску регионалну сарадњу, како би се уклониле све препреке слободном кретању, трговини и улагањима које су од користи свим грађанима Западног Балкана", рекао је портпарол Стејт департмента.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала