- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Америчка амбасада реаговала на Додикову изјаву

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда Пентагона са америчком заставом
Зграда Пентагона са америчком заставом - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Ни Дејтонски споразум, ни Устав БиХ не дају право на отцепљење ниједном ентитету, порука је из Амбасаде САД поводом изјаве српског члана Председништва БиХ да ће званична Бањалука тражити да се одбију све одлуке које је наметнуо високи представник.
„Територијални интегритет и суверенитет БиХ као једне државе са два ентитета и Брчко Дистриктом гарантовани су Дејтонским мировним споразумом. Нити Дејтон, нити Устав БиХ не дају право на отцепљење ниједном ентитету“, саопштено је из Амбасаде САД у Сарајеву, пренела је Фена.
То је одговор Амбасаде САД у Сарајеву на питање агенције да коментарише изјаву Додика да ће Република Српска тражити да се одбију све одлуке које је наметнуо високи представник, повратак на изворни Дејтон, а ако то не буде тако, да се у наредних шест месеци прогласи независност.
„Одговорно лидерство захтева учешће у власти и усвајање кључних економских реформи и реформи за транспарентност како би се побољшао живот грађана, а не ретроградне позиве који нуде само губитак било каквих шанси у будућности“, наводи се у саопштењу америчке амбасаде, а преноси Танјуг.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
РЕГИОН
Додик: Изворни Дејтон или за шест месеци независност Републике Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала