- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ пресекла активности илегалних радионица оружја /видео/

© Фото : ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадници ФСБ-а током привођења осумњичених за тероризам
Припадници ФСБ-а током привођења осумњичених за тероризам - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Снаге безбедности привеле су 48 људи који су тајно правили оружје у 18 региона Русије, заплењено је скоро 150 комада ватреног оружја, преноси прес служба Федералне службе безбедности Русије (ФСБ).
„Пресечена је криминална активност 48 држављана из 18 субјеката земље, укључених у обнављање борбених својстава цивилног оружја у подземним радионицама и њихову продају, као и у кријумчарење оружја у Русију“, наводи се у саопштењу.
Како се наводи у саопштењу, у септембру су у Москви, Дагестану, Ингушетији, Северној Осетији, Удмуртији, Краснодарском, Краснојарском и Хабаровском крају, Владимирској, Кемеровској, Липецкој, Новосибирској, Орловској, Пензенској, Ростовској, Смоленској и Тверској области, на адресама пребивалишта лица која су илегално правила оружје извршен претрес и истрага.
Током претреса је заплењено 149 јединица ватреног оружја домаће и стране производње. Међу њима су и 7 аутоматских пушака („АК-74“, „АКС-74У“, „АК-103“), 9 аутоматских пиштоња („Кедр“, „ППС“, „ППШ“), као и више од 27кг експлозива (ТНТ, барут), 6 ручних бомби („Ф-1“, „РГД-5“), 24 осигурача и детонатора и преко 12.000 метака различитог калибра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала