- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Политиколог: Борисов се неће кандидовати за председника Бугарске

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБојко Борисов
Бојко Борисов - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Бугарски политиколог Георги Кирјаков сматра да се бивши премијер Бојко Борисов неће кандидовати за председника Бугарске.

"Борисов неће ући у председничку трку против Радева, ако не буде био сигуран да ће победити на тим изборима. Пошто није сигуран у то, он се неће кандидовати против Румена Радева. Поред тога, бугарски бирачи имају рефлекс: ако се Бојко Борисов буде кандидовао против Румена Радева они ће масовно гласати против Бојка Борисова – без обзира да ли им се Радев допада или не", изјавио је Кирјаков Бугарској телевизији.

Он је додао да није време да се Борисов кандидује за председника, пошто су ранијих година на изборима учествовали доста јаки кандидати и тамо је конкуренција била велика последњих десет година.
"Поред тога, Бојко Борисов не воли да губи на било којим изборима. Сваки пораз би га дубоко ранио и наравно, партију ГЕРБ", нагласио је Кирјаков.
Политиколог је изразио мишљење да би конкуренција Радеву могао бити кандидат коалиције "Демократска Бугарска", али коалиција нема таквог кандидата.
Подсетимо, 14. новембра ће у Бугарској бити одржани председнички и парламентарни избори.
Председник Бугарске Румен Радев - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
РЕГИОН
Радев улази у трку за други председнички мандат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала