- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станојевић: Причају да смо расисти – па ја од странаца само црнце и доводим

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Станојевић
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Александар Станојевић, тренер фудбалера Партизана, одржао је конференцију са навијачима на којој се осврнуо на оптужбе да је расиста, говорио о томе што није прославио гол против Црвене звезде и другим актуелним темама.
Станојевић је у уторак од 14 часова на стадиону ФК Партизан разговарао са навијачима црно-белих, а једна од главних тема био је одлазак Сејдубе Суме.
Репрезентативац Гвинеје је недавно уживо на Инстаграму изнео оптужбе на рачун Станојевића, а недуго затим је са њим уговор раскинут.
„Спочитава ми се да не волим странце, а они су били овде и пре десет година и биће за десет година и неке сам волео више од наших играча. Свуда имате задовољне и незадовољне играче. То је нормално. Ја сад у екипи имам шест, седам домаћих играча који су много незадовољни. Увек ће се неко јавити да је незадовољан или задовољан. Ја нисам имао никакав проблем са Сумом. Ја никад нећу рећи лошу реч за играча Партизана. Важно је само да направимо комуникацију. Али не можете са свима", рекао је Станојевић.
Осврнуо се и на оптужбе за расизам, изазване пре свега свађом са поменутим Сумом.
„Причају да ли смо расисти или не знам шта, па ја само од странаца црнце и доводим. Чак ми је Раћа Петровић једном рекао да мало више форсирам Меду Камару него домаће играче, то ми каже играч који је дао гол у дербију и донео титулу. Мореиру сам ја лично довео као помоћник Ђукићу. Ја, лично. Наравно, Ђукић је то прихватио. Долази Тејго, долази Адија, долази Рикардо... Била нам сад два момка из Гане на проби...“.
Навијаче је посебно погодио детаљ са 165. вечитог дербија када се тренер црно-белих није радовао након што је Бибарс Натхо постигао гол за 1:0.
„Је л' могуће да ме браните да нисам славио гол против Звезде? Да ме браниш да нисам члан албанске мафије? Је л' могуће да ме браните од тога? Кад сам то схватио, онда сам рекао дај бре да кажем ја нешто“, изјавио је Станојевић и објаснио ситуацију:
„Креће нервоза и у том тренутку Натхо ради нешто што не треба да ради. Он је капитен Израела и највећи карактер тима, никад нисам викао на њега. Има четири, пет играча на које никада не вичем. Шта њему да кажем, он је паметнији и зна боље фудбал од мене. Ја сам му тада свашта рекао. Не знам да ли је неко приметио кад смо се загрлили кад смо излазили, свашта сам му рекао. Вриштао сам на њега, он дечко не верује шта се дешава. После минут постиже гол. Е сад, замислите мене који идем и скачем у тој ситуацију где сам му свашта рекао. А, волео бих да сте ме видели када је требало да постигнемо гол и завршимо дерби... Тако да, немојте молим вас да помишљате на неке глупости“.
У једном делу конференције било је и суза.
„Много нам значи сва подршка. Не треба мени да седим овде, али желим да вам покажем колико мени и сваком играчу значи подршка. Почели смо утакмицу са Дунајском Стредом, ја сам после 10 година у Србији, била је негативна енергија, нешто се дешавало. Нити неког браним нити ишта, једноставно су се играчи лоше осећали, нисмо могли да играмо. Почела утакмица са Сочијем, ево сад се најежим на ту атмосферу. Санта Клара исто, носи вас та атмосфера. Не треба мени ово да ја ту нешто причам, али ви нисте свесни колико нам сваки аплауз значи. Партизанову децу враћам у клуб само јер страшно осећају клуб. Дошао сам са 13 година у Партизан, овде смо играли и кошарку... Суштина целе приче је да имате толико ситуација да се борите са толико ситуација и таман мислите готово је, победили сте утакмицу, а добијете ударац у браду од свог играча за кога не можете да видите да га је погодила ситуација“.
Погледајте цеоо разговор између Станојевића и навијача.
Полицајац у Хумској – непознати арбитар суди Партизану
Фудбалер убио једну особу – снимљен и побегао /фото, видео/
„Снимамо, снимамо... Браво, Милоше“ – овако изгледа прави фудбал /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала