- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је упозорио – сада су и Шпанци жртве: „Чему служи провера када не признају грешке?!“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаФутсал
Футсал - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Светско првенство у футсалу протиче у драматичним секвенцама после испадања Србије, а жалбе на суђење изнете су и из шпанске селекције, која је попут српског тима, елиминисана после дуела са Португалијом.
Подсетимо, у првом мечу нокаут фазе Светског првенства Србија је изгубила од Португалије са 4:3 после продужетака, а утисак је да је у том периоду била оштећена за пенал, с обзиром на то да је један португалски играч играо руком у казненом простору.
Судије и ВАР технологија нису то тако процениле, због жестоких протеста легендарни српски голман Миодраг Аксентијевић је добио црвени картон, иако је у разговору за Спутњик упозорио на лош квалитет судија.
„Зову се судије са Новог Зеланда, из Кореје, људи који практично немају озбиљну лигу. То је правило ФИФА да морају сви да се поштују, да буду равноправни. А ја сматрам да на Светском првенству треба да суде најбољи - Руси, Шпанци, Португалци, људи који имају стотине, хиљаде јаких утакмица, а не човек који у Кореји има пет екипа дође да суди Светско првенство. Зато се дешавају грешке“, рекао је Аксентијевић за Спутњик.
Рикардињо и Мики Аксентијевић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СПОРТ
Постоји разлог зашто је заустављен херојски пут Србије
На то нико није обратио пажњу – све док „мечка не заигра и пред њиховом капијом“.
Први су у ред стали Шпанци, који су поражени од Португалије са 4:2 чиме су пропустили прилику да се пласирају у полуфинале.
Гол којим је Португалија, после заостатка од 2:0, покренула пут ка преокрету изазвао је велике полемике, током и после утакмице.
Најпре, шпански медији оцењују да је Рикардињо, играч Португалије, направио фаул при одузумању лопте Адолфу и потом је асистирао Андреу Коељу који је матирао голмана Хесуса Ерера.
Шпанска клупа је затражила ВАР, а судије Мохамед Јусеф из Египта и Халид Хниш из Марока показали су да прекршаја није било.
„То је био јасан фаул. Чему служи видео провера? Ако они не могу да виде и да признају да сеу погрешили? Бескорисно је...“, навео је селектор шпанске екипе Феде Видал.
У полуфиналу Светског првенства у футсалу Португалија ће играти против Казахстана, док се у другом дуелу састају Бразил и Аргентина.
Футсал – српски играчи на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СПОРТ
Како су судије „украле“ Србији прилику да шокира првака Европе /видео/
Футсалери Србије на Светском првенству пред меч против Португалије - Sputnik Србија, 1920, 24.09.2021
СПОРТ
Спектакл на Светском првенству – шампион Европе после драме победио Србију
Футсал – српски играчи на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2021
СПОРТ
Како су Америка и Јапан „закували чорбу“ Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала