- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Заев са шефицом Европске комисије: Нема преговора о идентитету

© AP Photo / Boris GrdanoskiУрсула фон дер Лајен и Зоран Заев
Урсула фон дер Лајен и Зоран Заев - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
Пратите нас
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен изразила је данас током посете Скопљу пуну подршку формалном отварању приступних преговора са Северном Македонијом што је пре могуће.
"У потпуности подржавам формално отварање приступних преговора са Северном Македонијом и Албанијом што пре. Не губите веру, до сада сте постигли велики напредак. Будућност Северне Македоније је у Европској унији", рекла је Урсула фон дер Лајен на конференцији за новинаре са македонским премијером Зораном Заевом.
Заев је рекао да је Скопље и до сада показивало конструктиван приступ када је реч о европским интеграцијама, али је нагласио да питање идентитета не може бити предмет преговора, преносе македонски медији.
Он је рекао да ће Северна Македонија, у духу европских добросуседских односа интензивирати разговоре са Бугарском, како би се решила отворена питања.
"До сада смо показали спремност и конструктиван допринос решавању билатералних односа кроз узајамно поштовање и заштиту националног достојанства, али није могуће преговарати о питањима идентитета и задовољство нам је што из Бугарске стижу сигнали разумевања по том питању", рекао је Заев.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала