- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Баба Персида“ и „Видовита Раденка“: Земунка „скидала“ црну магију по Српској и узела 415.000 евра

CC0 / Pixabay/Gantas Vaičiulėnas / Кристална кугла
Кристална кугла - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Зорица Дамњановић (64) из Земуна ухапшена је због сумње да је лажно представљајући се и обећавајући да ће скинути црну магију и излечити бројне болести од три особе узела 809.616 КМ, односно близу 415.000 евра.
Дамњановићева се у огласима на телевизији представљала као „Баба Персида“ и „Видовита Раденка“, те наводила да лечи бројне болести и скида црну магију. Сумња се да је на овај начин преварила велики број грађана, а за сада су откривена три случаја.
Још 2016. године жена из Добоја пријавила је да је њена кћерка пронашла оглас у којем се наводи да „баба Персида лечи нервозу, несаницу и депресију на даљину“.

Продале стан и дале новац Баба Персиди

Након тога оне су ступила у контакт са њом и више пута јој слали новац. „Баба Персида“ је тражила да продају стан. Оштећена ју је послушала и продала стан у Добоју од 62 квадрата за 50.000 КМ.
Преваранткиња јој је рекла да затим купи црну торбу да у њу стави кафу, слаткише, чарапе и другу гардеробу и да паре распореди по торби.
Затим јој је рекла да оде на аутобуску станицу у Добоју и торбу пошаље за Бијељину што је оштећена и учинила.

Хтео да излечи супругу од карцинома и Видовитој Раденки послао 389.000 евра

Годину дана касније, полицији у Добоју је пријављена још једна превара коју је починила Дамњановићева, а у овом случају узела је скоро 760.000 КМ (388.900 евра).
Полицији је тада мушкарац из Дервенте, а који тренутно живи у Немачкој, рекао да га је преварила жена која се представила као „Видовита Раденка“.
Он је полицији испричао да је на телевизији видео оглас у којем пише да „Видовита Раденка лечи разне болести“. Хтео је да се његова супруга излечи од карцинома дојке, те је позвао тај број. Затим је у више наврата аутобусом тој жени слао новац и златни накит, са одевним предметима и храном, како би она наводно могла да обави обреде.

Скидање црне магије за 6.500 евра

Трећи случај је се десио недавно у Дервенти, када је Дамњановићева ухапшена.
Оштећена је пријавила полицији у Оштрој Луци да је исто на телевизији видела оглас о скидању црне магије и ступила у контакт са том особом. Та жена јој је рекла да у торбу спакује одећу и да стави 13.000 КМ (око 6.500 евра), те да је пошаље или донесе до Дервенте, што је она и урадила.
Затим је оштећена јуче поново кренула аутобусом у Дервенту како би предала торбу преваранткињи, а у којој су били одећа и још 3.000 КМ.
Полиција из Оштре Луке је обавестила одмах полицију из Дервенте, где су пронашли осумњичени и ухапсили је. Дамњановићева је предата у надлежност тужилаштва, објавила је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала