- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Београђанка ушла у градски превоз иако је знала да има корону, па јој позлило

© Sputnik / Лола ЂорђевићХитна помоћ
Хитна помоћ - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Хитна помоћ у Београду интервенисала је јуче у градском превозу где је позлило жени која је знала да је ковид позитивна, рекла је др Ивана Стефановић из Хитне помоћи и апеловала на све да се одговорно понашају.
Докторка Ивана Стефановић из Хитне помоћи рекла је за РТС да су за 24 сата превезли 45 пацијената до тријажних центара, обавили 72 интерклиничка транспорта до ковид болница у Крушевцу, Нишкој Бањи и Младеновцу.
„Није добра ситуација са вирусом корона. Бројке скачу, али још више забрињава то што смо јуче у јавном превозу на углу Крушевачке и Устаничке улице у Београду добили позив на јавном месту да је позлило некоме у превозу. Испоставило се да жена зна да је ковид позитивна“, навела је др Стефановић.
Према њеним речима, жена је већ три дана има симптоме и потврђен ковид и кренула је превозом у Инфективну клинику.
„Немојте то радити, заразићете све који се налазе у јавном превозу, такве случајеве превози Хитна помоћ“, нагласила је докторка.
Истакла је да је ово опасно понашање по све друге без обзира који је разлог за то.
„Не знате да ли се у аутобусу налази неки други пацијент који има неку другу болест који не може да прими вакцину. Морамо се одговорно понашати чак и када нам није добро. За такве пацијенте задужена је Хитна помоћ“, истакла је докторка Стефановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала