- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Да ли је Јариње увод у „паклени октобар“ I Свет са Спутњиком

Пратите нас
Од лошег ка горем уз повећану опасност од избијања сукоба међу Србима и Албанцима. Тако у Москви оцењују ситуацију на северу Космета где већ 10 дана РОСУ демонстрира силу, а последња два дана уз стидљиво присуство Кфора.
САД обећавају да ће се ангажовати на смањењу тензија, мада није јасно у ком формату. Успут самоуверено износе очекивање да ће решење за косовско питање бити пронађено до краја мандата Џозефа Бајдена.
Ко вуче конце на северу Космета? Да ли је Приштина уопште могла да на своју руку крене у овако опасну авантуру? Коју игру игра Кфор? Какву би поруку о косовском питању у Београд могла да донесе Урсула фон дер Лајен? Да ли је Јариње испипавање граница стрпљења Србије или тек увод у још жешћи обрачун с преосталим Србима на Косову и Метохији и „паклени октобар“ на Газиводама и Валачу? Докле Србија може и сме да иде у њиховој одбрани? И како да изађе из „бермудског троугла“ криза у које је увучена — на Косову, у Босни и Херцеговини и Црној Гори?
У емисији „Свет са Спутњиком“ о овим темама говоре др Александар Гајић и политиколог Рајко Петровић из Института за европске студије и адвокат Горан Петронијевић.
О тренутној ситуацији на прелазима Јариње и Брњак известиће нас новинари телевизије Мост из Звечана.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Свет са Спутњиком, 29.09.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала