- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Француска и Израел наоружавају Чешку и замењују совјетску технологију

CC0 / / Самоходно оклопно возило „цезар“ у Авганистану
Самоходно оклопно возило „цезар“ у Авганистану - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Француска би требало да прода Чешкој 52 самоходне хаубице „цезар“ у склопу договора вредног 257 милиона евра.
Париз се залаже за већу одбрамбену аутономију Европе, изјавио је данас неименовани званичник из француског министарства оружаних снага.
„Овај (чешки споразум) долази након периода приближавања са Чешком који је означен на стратешком нивоу, али и визије која је ближа ономе што би европска одбрамбена политика требало да буде“, рекао је тај званичник новинарима уочи сутрашње посете француске министарке оружаних снага Флоренс Парли Прагу ради потписивања уговора, преноси агенција Ројтерс.
Највећи део тих хаубица биће састављен у Чешкој.
Француски председник Емануел Макрон изјавио је јуче да Европа мора престати да буде наивна када је у питању одбрана њених интереса и да мора изградити властите војне капацитете, након што је званични Париз закључио споразум о продаји три ратна брода Грчкој за три милијарде евра.

Купују и израелски „Спајдер“ за 631 милион долара

Чешко Министарство одбране саопштило је јуче да ће купити систем противваздушне одбране кратког и средњег домета израелског државног добављача „Рафаела“.
Министарство је саопштило да је обавестило Владу да ће закључити споразум између две владе о куповини „Рафаеловог“ напредног противваздушног ракетног система „Спајдер“, пренео је Ројтерс. Наведено је и да ће тај систем бити плаћен 13,69 милијарди круна (631,81 милиона долара).
Он ће заменити совјетску технологију из ‘70-их година,, преноси Б92.
Сусрет изнад Тихог океана: Руски ловац спречио амерички авион да се приближи граници - Sputnik Србија, 1920, 18.09.2021
РУСИЈА
Руски Су-35 против француског „Рафала“: Ко побеђује у ваздушном двобоју?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала