- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је у Бостону најављен „крај“ Ђоковића, Федерера и Надала?

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНовак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
На Лејвер купу екипа тенисера која представља тим Европе показала је зашто се налази у светском врху. Они су тај турнир искористили као одличну прилику да прикажу раскош свог талента који не може увек да дође до изаражаја када су на сцени Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер.
На егзибиционом такмичењу Лејвер купу, који се ове године одржао у Бостону, тенисери Европе победили су резултатом 14:1 против Тима света и тиме показали све оно због чега тениски стручњаци сматрају да ће они наследити „велику тројку“.
Тениска сезона 2021. године почела је на нешто другачији начин. Роџер Федерер после две деценије по први пут није наступао на Аустралијан опену, Рафаел Надал поражен је у четвртфиналу, а једина ствар која је остала иста као ранијих сезоне је трофеј у рукама Новака Ђоковића.
Тада је већ било јасно да бели спорт добија нове шампионе. Најпре је то показао Данил Медведев који је избио на друго место, да би затим и Стефанос Циципас постао тенисер који константно „цеди“ највеће играче света.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
Ђоковић одустао од пута у САД!
С обзиром на то да се Федерер вратио , али далеко од форме коју је некада показивао, он је све мање представљао претњу за младе тениске наследнике, иако су указивали на велико поштовање према њему.
Младој екипи посао је олакшао и Рафаел Надал који је због повреде сезону завршио после учешћа на два Гренд слем турнира.
Највећи „проблем“ задавао је Новак Ђоковић, неприкосновени најбољи тенисер света, па су зато остали тенисери из Топ 10 морали да чекају прилику када им нико од „велике тројке“ неће стати на пут.
Лејвер куп ове године направио је места Данилу Медведеву, Стефаносу Циципасу, Андреју Рубљову, Александру Звереву, Матеу Беретинију и Касперу Руду да покажу све оно што на мечевима са тројицом великана нису успевали.
Иако је Медведев успео да управо против Ђоковића освоји свој први Гренд слем, УС опен, он као и остали тенисери млађе екипе и даље не успевају да у укупном скору надмаше велику тројку.
Током Лејвер Купа, поново су Циципас, Беретини, Руд и Руси, Медведев, Рубљов и Зверев (пореклом из Русије) доказали зашто су у самом врху.
Циципасове „бомбе“ овога пута није имао ко да заустави. Грчки тенисер са великом тројком имао је проблема јер су увек успевали да преокрену резултат када он поведе, што на Лејвер купу није био случај.
Млади Андреј Рубљов такође је одиграо фантастичан меч против Дијега Шварцмана, а затим сјајне партије пренео на дубл, док је и Саша Зверев наставио да се бори у одличној форми након што је на УС опену претрпео пораз од Новака Ђоковића.
У одличном расположењу тенисери који на Лејвер купу представљали тим Европе, без Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера успели су да покажу зашто су неретко велика претња великанима.
Ипак, да ли је егзибиционо такмичење место где ће уз добру атмосферу тенисери да покажу таленат или место где ће уз показано да запрете за наставак сезоне остаје да се види на наредним турнирима.
Чињеница да по први пут на овом турниру није играо ниједан тенисер „велике тројке“ јесте олакшавајућа околност и прилика да се љубитељи тенисера диве и неким новим именима.
Занимљиво је што је цео тим Европе са Лејвер Купа потврдио учешће на Индијан Велсу који се одржава од 4. до 17. октобра.
Тамо поново неће бити Рафе и Роџера, али – чека их Новак.
Тај турнир уједно ће бити прави изазов и приказ колико су млади тенисери близу чланова тројице највећих тенисера, поговото Ђоковића са којим се су највише састајали током сезоне.
Тим Европе на Лејвер купу 2021. у Бостону - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
СПОРТ
Европа на крилима Руса доминира против остатка света
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СПОРТ
„Надал се враћа и може да победи Новака”
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2021
СПОРТ
Ово може само Андреј Рубљов! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала