- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Уклањање канала са Јутјуба ─ цензура

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије саопштило је да укидање канала „РТ-а“ на Јутјубу представља цензуру.
„Пројекти руског медијског холдинга ‘РТ’ на немачком језику подвргнути су чину невиђене информационе агресије од стране видео хостинга ‘Јутјуб’, који је учињен уз очигледно повлађивање, ако не и на инсистирање немачке стране“, наглашава се у саопштењу Министарства.
Министарство спољних послова апеловало је на „надлежна одељења“ да предузму мере против Јутјуба и немачких медија у Русији након блокирања канала „РТ-а“ у Немачкој.
„Узимајући у обзир природу онога што се догодило, што се потпуно уклапа у логику информационог рата који је покренут против Русије, усвајање симетричних контрамера према немачким медијима у Русији који су више пута доказано учествовали у мешању у унутрашње ствари наше земље, изгледа не само прикладно, већ и неопходно“, наводи се у саопштењу.
У саопштењу се напомиње да ће такве мере бити једини могући начин да се стимулише „интересовање партнера за конструктиван и смислен дијалог око ове неприхватљиве ситуације“.
„Након разматрања захтева телевизије ‘РТ’ за заштиту у вези са дискриминацијом, одлучено је да се апелује на надлежне органе Руске Федерације са предлогом да се развију и усвоје реципрочне мере против хостинга ‘Јутјуб’ и немачких медија“, истиче се у саопштењу.
У уторак је видео-хостинг Јутјуб трајно укинуо канале „РТ ДЕ“ и „ДФП“ без права на враћање. Главна уредница радија Спутњик, агенције „Русија севодња“ и „РТ“ Маргарита Симоњан, назвала је ово „медијским ратом“ и позвала руске власти да забране емитовање „Дојче велеа“ и других немачких медија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала