- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска флота на вежбама у Тихом океану: Крстарећим ракетама на „противника“

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Уђи у базу фотографијаРакетна крстарица "Варјаг" руске Пацифичке флоте током маневара у Индијском океану
Ракетна крстарица Варјаг руске Пацифичке флоте током маневара у Индијском океану - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Предводник руске Тихоокеанске флоте, ракетна крстарица „Варјаг“ и нуклеарна подморница „Омск“ током планираних војних вежби у Тихом океану уништили су мете крстарећим ракетама, преноси телевизија „Звезда“.
У оквиру вежби, гардијска ракетна крстарица „Варјаг“ лансирала је крстарећу ракету „Вулкан“, а посада нуклеарне подморнице-крстарице „Омск“ испод воде лансирала је противбродску крстарећу ракету „Гранит“. Према информацијама контроле, обе ракете успешно су погодиле мету, која се налазила на удаљености од преко 450 километара.
Безбедност током извођења вежбе и затварање области где су лансиране ракете осигуравало је 12 бродова и пловила Тихоокеанске флоте. За контролисање резултата гађања били су задужени авиони поморске авијације и беспилотне летелице.
Ракета „Вулкан“ може да уништи мету на растојању од 550- до 700 километара (према неким подацима, у побољшаној верзији комплекса до 1000 километара). Током лета ракете развијају брзину од 2 до 2,5 маха. Део пута до циља савладавају на великој висини, а на завршном делу се спуштају до 15-20 метара.
Противбродске ракете „Гранит“ и „Вулкан“ коришћене на вежбама Северне флоте - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2021
„Паметна“ руска ракета на Црном мору: Зашто је називају „убицом носача авиона“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала