- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Дискриминаторна забрана Јутјуба да се критикују избори у САД и Немачкој

© REUTERS / Lucy NicholsonЛого Јутјуба
Лого Јутјуба - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Забрана критиковања избора само у Сједињеним Америчким Државама и Немачкој од стане Јутбуја је дискриминаторна, о утицају ИТ компанија на ток изборних кампања у земљама требало би разговарати на Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) и у Уједињеним нацијама, сматра председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин.
„Последњих дана активно се расправља о променама правила: руководство међународне компаније донело је цивилизовану одлуку да се не смеју критиковати и доводити у питање изборни резултати. Али из неког разлога није узета у обзир изузетно важан моменат: ова правила се примењују само на две земље – САД и Немачку. Шта је то ако нису двоструки стандарди и, у суштини, отворено занемаривање свих других држава и њиховог националног законодавства?“, написао је Володин на свом каналу на Телеграму.
Он је напоменуо да је такво понашање неприхватљиво у односу на Русију и њене грађане. Председавајући Државне думе позвао је Одбор за безбедност Думе и Комисију за истрагу чињеница страног мешања у унутрашње послове Русије да проуче ситуацију и поставе одговарајућа питања представницима Јутјуба.
Сада се према Јутјубу испоставља да на ток изборне кампање и изборне резултате може да се утиче свуда, само не у Сједињеним Америчким Државама и Немачкој. Стварање посебног незаконитог поља за све државе, осим за две крши принципе демократије и права грађана готово целог света, нагласио је Володин.
„Зашто се ово питање не поставља у ПС СЕ, с обзиром да се на списку земаља у чије се послове не сме мешати не налазе се Француска, Велика Британија, Италија и нека друга европска држава осим Немачке. Зар су задовољни таквом дискриминацијом? То је погрешно. Ствари треба називати својим именом. Штавише, о овом питању би требало разговарати и у Уједињеним нацијама“, сматра руски посланик.
Володин је додао да би правила о немешању у изборе суверених држава требало да буду обавезна за све међународне ИТ компаније и да се примењују на све земље.
У уторак је сервис Јутјуб забранио корисницима да објављују садржај који оспорава резултате свих прошлих америчких избора, као и резултате парламентарних избора одржаних у недељу у Немачкој.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала