- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Без „динара“ и са тетоважом која значи све – ко је момак који је шокирао свет? /фото, видео/

© AP Photo / Jose BretonСебастијан Тил
Себастијан Тил - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
Пратите нас
Себастијан Тил, репрезентативац Луксембурга, прошао је паклен пут од фудбалера који не прима плату до човека који је срушио славни Реал усред Мадрида.
Везни фудбалер рођен 1993. године у Луксембургу је постигао спектакуларан погодак у 89. минуту утакмице Лиге шампиона и свом тиму донео тријумф од 2:1.
Лига шампиона је била његов сан, то је и овековечио на свом телу, тетоважом себе који „мисли“ о елитном европском такмичењу.
Сан се остварио и то нешто мање од годину дана пошто је стигао у екипу Шерифа, као позајмљени играч из луксембуршког Прогрес Нидеркорна.
Себастијан, син легендарног луксембуршког фудбалера Сержа Тила је 2020. године напустио клуб у ком је провео осам година, отиснуо се у иностранство и то у Русију, за разлику од браће Оливијеа и Венсана који играју у Украјини.
Он је постао члан клуба Тамбов, али је та спортска организација банкротирала свега неколико месеци пошто је Тил стигао.
Екипа је распуштена, у екипи су остала само тројица старијих играча, а у мају ове године директорка Олга Коновалова је објавила да су сви уговори раскинути и да клуб предстаје да постоји.
Тил је успео да одигра свега осам утакмица за руски тим, није добио „ни динара“ плате и деловало је као да ће одисеја у иностранству бити прерано завршена.
Као опција се појавио молдавски Шериф, Тил је поново потписао уговор о позајмици од годину и по дана у јануару 2021. године и девет месеци касније остварио је све што је желео.
И више од тога!
Бруно Петковић, нападач Динама из Загреба - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Шериф срушио снове шампиона Србије – а сада и Хрватске!
Фудбалери Шерифа - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
Муња је севнула двапут! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала