Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Почиње нова епоха, Росу ће бити спремна за интервенцију

© AP Photo / Visar KryeziuАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти огласио се након што је постигнут договор Београда и Приштине и написао је да је српска страна протекле недеље поставила четири услова за одржавање састанка у Бриселу и да они нису испуњени. Додао је да сада почиње нова епоха реципроцитета и Србија би на то требало да се навикава.
Курти је навео да ће се специјална јединица косовске полиције Росу повући са Јариња и Брњака, али и да остаје увек спремна за интервенцију.
"Утврђен је реципроцитет регистарских ознака возила. С обзиром на то да ће регистарске таблице Републике Косово у Србији бити покривене државним симболом, све регистарске таблице Србије без разлике такође ће бити покривене симболом на територији наше државе", написао је Курти на Фејсбуку.
Навео је да је специјална јединица косовске полиције отишла на Јариње и Брњак 20. септембра ради заштите прелаза и граничне полиције од блокаде путева и слободног саобраћаја.
"Пошто они одлазе, наша специјална јединица не мора остати тамо и увек остаје спремна да убудуће интервенише у било ком од истих или сличних прекршаја. Наравно, наша гранична полиција ће у будућности наметати реципроцитет регистарских таблица. Кфор ће тамо остати око две недеље како би се уверио да је све безбедно", навео је Курти.
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СРБИЈА
Вучић: Росу се повлачи са Јариња и Брњака /видео/
Мирослав Лајчак долази у Патријаршију на састанак са патријархом Порфиријем - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
СРБИЈА
Договор у три тачке: Лајчак објавио закључке састанка Београда и Приштине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала