- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милачић саслушан, најавио пријаве против ДПС-а и Ђукановића

© Спутњику уступила Права Црна ГораМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Председник Праве Црне Горе, странке парламентарне већине, и посланик Марко Милачић, саслушан је данас у полицији по налогу Главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.
Милачић је у изјави након саслушања прецизирао да је саслушан по основу кривичне пријаве поднете због тога што је наводно био непосредни сведок догађаја када је премијер Здравко Кривокапић преузео пуну одговорност и контролу догађаја на Цетињу, на дан устоличења митрополита-црногорско приморског Јоаникија, 5. септембра.
Милачић тврди да никада није рекао ни написао да је био непосредни сведок и да је то „апсолута лаж“.
Најавио је да ће узвратити кривичним пријавама против оних који су му ту лаж ставили на терет, а то су, каже, ДПС-а и њен лидер Мило Ђукановић.
Он каже да је пријава против њега законски неутемељена и представља класичан политички притисак, пре свега тужиоца Катнића, за којег каже да је „политичка испостава“ ДПС-а Мила Ђукановића.
Реч је, истиче Милачић, о тужилачко-политичкој освети за политички бродолом који су доживели непријављени организатори непријављеног скупа на Цетињу 5. септембра, коме су присуствовали Ђукановић, његов саветник Веселин Вељовић и тужилац Катнић.
„Позив ГСТ Миливоја Катнића на данашње саслушање доживљавам као класични притисак одлазећег тужилаштва на представнике легално и легитимно изабране власти...“, навео је Милачић у изјави достављеној и Танјугу.
Он каже да позив за саслушање доживљава и као својеврсну освету због недавно поднесене кривичне пријаве против Зорана Лазовића, којом га је, како наводи, оптужио за стварање организоване криминалне групе, којој је обезбедио несметани „рад“ на територији Црне Горе.
Седница одбора за безбедност - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2021
Хаос на Одбору за безбедност у Подгорици: Умало туча Катнића и Милачића, седница прекинута /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала