- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фудбалер дао два аутогола да би спречио намештање – па оптужен за намештање

© Depositphotos.com / PicsFiveKладионица - илустрација
Kладионица - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Крајње бизарна ситуација долази нам из највишег ранга фудбала у Гани, где је фудбалер, који је на једној утакмици постигао два аутогола како би спречио намештање меча, суспендован због – намештања меча.
Извесни Хашмин Муса је чак два пута затресао сопствену мрежу у поразу својих Интер елајса од Ашанти голда резултатом 7:0.
Муса је рекао да је то урадио како би спречио намештање поменутог меча, за које су, како је навео, били криви и његови саиграчи.
„У нашем хотелу сам чуо да су се кладили на тачан резултат од 5:1 против мог клуба Интер елајса. Одлучио сам да им станем на пут јер не одобравам клађење. После утакмице су ми из тима честитали што сам им покварио опкладу“, рекао је Муса за тамошње медије.
Међутим, недуго након поменуте утакмице дошло је до велеобрта, пошто је Муса био један од чак 18 играча који су суспендовани због намештања утакмице.
Погледајте и свих седам голова (уз два комична аутогола од 2.05) са спорног меча:
Из његове екипе поднета је пријава против још двојице, а из противничког Ашанти голда, троструког шампиона Гане, против чак петнаесторице. Уз то је осумњичено и чак шест људи из управе оба клуба.
„Нисмо урадили ништа лоше јер ми често побеђујемо са 4:0, 5:0 или 5:4. Дали смо им пет голова пре него што је два сам себи дао њихов дефанзивац. Мислим да би требало да окриве човека који је двапут дао гол сам себи јер је то незапамћено. Зашто онда кривите Ашанти голд? Ово је љубомора и они само желе да униште наше име. Нисам разговарао ни са једним председником, ни са једним клубом. Нисмо урадили ништа“, ркеао је Кваку Фримпонг, председник Ашанти голда.Невер
До овог скандала дошло не непуних месец дана након што је председник Фудбалског савеза Гане Курт Окраку осудио све који покушавају да намештају утакмице.
„Наш фудбал су напале безимене кукавице. Одговорност мене и извршног већа је да одбранимо страст наше нације. Сви који су имали удела у намештању мечева зажалити“, објаснио је Окраку.
Да ли је 81 утакмица намештена у нашем фудбалу у емисији „Миљанов корнер“ говорио је бивши члан Судијске комисије Фудбалског савеза Србије Рака Ђуровић.
Џунејт Чакир гледа спорну ситуацију у дуелу Милана и Атлетика - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
„Покрадени смо, срамота!“ – Италија „гори“ због контроверзног Турчина /фото, видео/
Фудбалер Реал Мадрида, Бразилац Винисијус жуниор, током утакмице са Шерифом у Лиги шампиона
 - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2021
СПОРТ
Епски шок у Мадриду – Звездин „џелат“ срушио Реал!
Фудбалери Партизана пред меч са Сочијем - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2021
СПОРТ
Полицајац у Хумској – непознати арбитар суди Партизану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала