- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Пољски портал: У случају рата са Варшавом, Москва ће користити инфраструктуру Белорусије

© Sputnik / Виктор Толочко / Уђи у базу фотографијаЗаједничке руско-белоруске војне вежбе "Запад 2021"
Заједничке руско-белоруске војне вежбе Запад 2021 - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Белорусија би могла да буде кључни регион за почетак офанзиве руских трупа на Пољску и Литванију, сматра колумниста портала „Дифенс“ Марцин Гавенда.
Према његовом мишљењу, ова територија је важна не само са геополитичког становишта, већ и као регион где ће се развити офанзивне и одбрамбене операције у троуглу Пољска-Литванија-Белорусија.
Таква конфигурација ће омогућити руској војсци да, уколико буде потребно, дође до Калињинградске области преко коридора Сувалки, сматра аутор.
Осим тога, у случају рата фундаментални значај добија инфраструктура Белорусије која ће постати својеврсно логистичко чвориште за савезничке формације.
Аутор чланка је посебну пажњу посветио белоруској железници. Она ће омогућити брзо премештање снага и ресурса док ће војни полигони примати велике савезничке трупе и смештати их у војне кампове.
Практична фаза белоруско-руских стратешких војних вежби „Запад 2021“ одржана је од 10. до 16. септембра. Циљ вежби била је провера степена готовости и способности војних командних и контролних тела снага Белорусије и Русије за заједничка дејства ради осигурања војне безбедности и територијалног интегритета Савезне државе и њихове сарадње током борбених дејстава.
Роботизовани комплекс Уран-9 - Sputnik Србија, 1920, 17.09.2021
РУСИЈА
Медији: Русија на вежбама „Запад 2021“ показала неколико адута против НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала