- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Од Лазе се опростили и Руси који су га волели /видео/

© Sputnik / Оливера ИкодиновићПомен Лазанском у Подворју СПЦ у Москви
Помен Лазанском у Подворју СПЦ у Москви - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
У Подворју Српске православне цркве у Москви одржан је помен амбасадору Србије у Русији Мирославу Лазанском, који је изненада преминуо 3. августа ове године. Тихо и достојанствено од Лазанског су се опростили сви они који су га волели и са њим сарађивали током његове дипломатске каријере у Русији.
Парастос у српском храму - Цркви Петра и Павла у центру Москве - служио је епископ моравички Антоније са свештенством, међу којима је био и отац Данил, представник Америчке православне цркве при Московској патријаршији.
Владика Антоније је истакао да су „наш народ и наша Црква изгубили великог човека“, кога је заволела не само српска дијаспора у Русији, него и грађани Русије, јер се он трудио да свима помогне и да свима изађе у сусрет.
„Он не само да је био државни делатник, био је и одличан новинар и сви су са радошћу читали његове чланке које је писао о оружаним снагама Србије и Руске Федерације“, нагласио је владика.
Помену су присуствовали његова супруга Тамара и син Александар, запослени у амбасади Србије у Москви, амбасадор Босне и Херцеговине у Русији Жељко Самарџија, као и српски привредници који живе и раде у Русији.
© Sputnik / Оливера ИкодиновићПомену Лазанском у Подворју СПЦ у Москви присуствовали су супруга Тамара и син Александар
Помену Лазанском у Подворју СПЦ у Москви присуствовали су супруга Тамара и син Александар - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Помену Лазанском у Подворју СПЦ у Москви присуствовали су супруга Тамара и син Александар
Новинар, војни аналитичар, писац и амбасадор Мирослав Лазански преминуо је изненада у 71. години у Београду. У дипломатској служби у Москви био је од 2019. године. Сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала