- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија формира одељење за „меку силу“

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
У централном апарату Министарства спољних послова Русије биће формирано ново одељење које ће се бавити стратегијом „меке силе“, саопштено је у Министарству.
Како се очекује, одељење ће се бавити координацијом међународних веза у области културе, науке, уметности, размене студената, образовања и спорта“, навели су у Министарству.

„План је да ново одељење преузме израду опште политике Руске Федерације у сфери међународне културне и хуманитарне сарадње, одређивање приоритета у овом правцу, припрему међувладиних споразума, контролу испуњавања међународних обавеза Руске Федерације и реализацију програма у овој области. Поред тога, пружаће саветодавну и практичну помоћ како струковним државним институцијама, тако и невладиним структурама, узимајући у обзир специфичности земаља и захтева њихових грађана“, навели су у Министарству.

На овај начин ће акценат бити стављен на формирање стратешке линије и координације акција у споменутим сферама, док су, у исто време,, на пример, надлежности Россотрудничества усредсређена углавном на решавање практичних питања развоја међународних, културних и хуманитарних веза.
Пасош грађанина Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
РУСИЈА
Рекордан број захтева: Ове године преко пола милиона странаца добило држављанство Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала