- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шамар „пучистима“ /фото, видео/

© AP Photo / Jose BretonДетаљ са утакмице између Шерифа и Реал Мадрида
Детаљ са утакмице између Шерифа и Реал Мадрида - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2021
Пратите нас
Фудбалери молдавског Шерифа су спектакуларном победом над Реал Мадридом у Лиги шампиона, усред шпанске престонице, још једном приредили освету „малих“ према „великима“ који су недавно желели да се одвоје и креирају елитну Суперлигу.
Реал Мадрид је постао стуб „пучиста“ који су желели да, понукани великим новцем из Америке, креирају затворену елитну лигу како би акумулирали више пара.
Идеја је пропала, то је постало јасно након што је један од 12 клубова, енглески Челси, на челу са руским милијардером Романом Абрамовичем као власником, одлучио да одустане од договора.
Роман Абрамович - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2021
Руска револуција је спасла Европу – уз последњи поздрав из Москве
Реал, Барселона и Јувентус су и даље уз пројекат, председник Реала Флорентино Перес је најавио да се од њега само тренутно одустало и да идеја неће нестати, иако су енглески клубови, на челу са Челсијем, остали верни УЕФА и Лиги шампиона.
Перес, не да је повео „пучисте“, већ је својим изјавама директно желео да унизи Лигу шампиона, тренутно елитно европско фудбалско такмичење.
„Лига шампиона је атрактивна само од четвртфинала. Никога не занимају утакмице које се играју пре тога“, рекао је Перес у априлу ове године.
Пет месеци касније молдавски шампион Шериф је остварио сензационалну победу над Реалом усред Мадрида.
„Да ли се Шериф сада квалификовао за Суперлигу?“, духовито је прокоментарисао Миха Зупан, некадашњи словеначки кошаркаш.
Шериф је показао „великима“ да новац не игра фудбал, јесте веома битан, али не и пресудан, лопта је и даље једино мерило, као и то колико пута она додирне мрежу једног или другог гола.
Или ће, пак, дебакл од Шерифа још више натерати Переса ка форсирању идеје о Суперлиги како би се убудуће избегли тако срамотни порази?
Бруно Петковић, нападач Динама из Загреба - Sputnik Србија, 1920, 25.08.2021
Шериф срушио снове шампиона Србије – а сада и Хрватске!
Фудбалери Шерифа - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2021
СПОРТ
Муња је севнула двапут! /видео/
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2021
Пикси за Спутњик: Богати хоће хлеба преко погаче
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала